Ook molenwandelingen in Kempen~Broek

 

Omdat wandelen, naast fietsen, steeds meer aanhangers trekt en razend populair is geworden in corona-tijd, ontwikkelt MolenNetwerk KempenBroek vzw naast de bekende fietsroutes nu ook wandelroutes die de natuur van Kempen~Broek met het molenerfgoed verbinden.

En zoals bij de fietsroutes zullen ook de wandelroutes in de Erfgoedapp opgenomen worden zodat de wandelaar onderweg interessante informatie over landschap waar hij doorheen loop en over het erfgoed dat hij passert op zijn smartphone vindt. 

GrensPark Kempen~Broek is een verrassend en veelzijdig afwisselend natuurgebied op de grens van NL en B Limburg dat vooral voor wandelaars uitstekende en tal van gevarieerde routes voor een gezonde wandeling biedt. GrensPark Kempen~Broek heeft al veel natuurwandelingen uitgestippeld.Tijdens die tochten kom je langs tal van kleine en grotere landschapselementen zoals wegkruisen, kapellen, oude langgevelboerderijen en…. windmolens en watermolens.

MolenNetwerk KempenBroek kan zich voorstellen dat de wandelaar of fietser graag wat meer over dat erfgoed langs zijn route wil weten. De Erfgoedapp van Faro en de speciale molenroutes van MNKB in deze erfgoedapp geven je het antwoord op die vragen.

Met de wandelingen die MolenNetwerk KempenBroek vzw, naast de al bestaande fietstochten. de komende tijd ook gaat uitstippelen worden natuur en molenerfgoed verder met elkaar verbonden. Je smartphone wordt zo de sleutel op de poort van de molens en de natuur van GrensPark Kempen~Broek. 

Enkele wandelingen kun je nu al bekijken en downloaden op deze website.

Kijk maar eens bij Wandelroutes en Fietsroutes GPX bestanden