En Route

Open Monumentendag molendag fietsroute

Ga Open Monumentendag En Route langs de molens in GrensPark Kempen-Broek

 

Zondag 8 september 2024 is de zondag van Open Monumentendag. Honderden monumenten in Vlaanderen en Nederland openen hun deuren of poorten. Óók veel molens in GrensPark Kempn-Broek.

 

 


Het is een goed gebruik dat het thema van Open Monumentendag in Vlaanderen wordt aangepast aan het thema van de Europese Heritage Days. Dit jaar is dat thema Routes, netwerken en connecties. Onder de noemer En route ! trekken we op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren en staan we stil bij de monumenten onderweg.

 

MolenNetwerk KempenBroek vzw haakt op het internationale thema En route ! in met onze 5 Molenfietsroutes langs de historische molen-erfgoedlocaties in GrensPark Kempen-Broek. Open Monumentendag 2024 zal dus voor wat betreft MolenNetwerk KempenBroek op veel molens in GrensPark Kempen-Broek in het teken staan van het Molenfietsen en Molenlopen. Als extra zullen we speciaal voor deze Open Monumentendag, tevens Grenzeloze Molendag, een speciale auto/motorroute samenstellen die je langs de meest opmerkelijke wind- en watermolens in GrensPark Kempen-Broek voert. Ook die route is vanaf begin sepetember in de ErfgoedApp te volgen.

Bovendien zal er op 8 september ook weer een Kempen-Broek Grenzeloze Molendag worden georganiseerd door MolenNetwerk KepenBroek vzw in samenwerking met de vrijwillig molenaars. Een aantal windmolens en watermolens zal tijdens de Open Monumentendag / Grenzeloze Molendag extra aandacht vragen voor het behoud van ons molenerfgoed voor de toekomst. Dit onder het motto: Molens zoeken Mensen met een Molen . Laat JIJ de Molens Leven?