Speeddate op de molen

Je hebt wel belangstelling voor de wind- of watermolens maar je weet nog niet of molenaar zijn/worden echt helemaal je ding is. Dat kan natuurlijk en dat is heel begrijpelijk en normaal.

Maar we bieden daarvoor een oplossing: Kom snuffelen op de molen. Een molenspeeddate.

MolenNetwerk KempenBroek gaat, in goede samenwerkig met een waantal watermolenaars en windmolenaars, vanaf het nieuwe jaar 2024 de mogelijkheid bieden om eens van de molen te komen proeven. Niet een korte kennismaking maar en paar weekjes. In de praktijk, Je kunt, onder begeleiding van de molenaar in de praktijk zelf ontdekken wat er bij het ‘molenaar zijn’ komt kijken.

 

Door een korte snuffelstage te volgen op een van de de molens kun je het molenaarsambacht en de molens wat nader kennis maken

 

Kom je speeddaten met de molenaar en molen? Zo kun je, samen met de molenaar, de molen wat beter leren kennen, Ontdekken of het molenaarschap of molengids zijn,voor jou een ideale hobby en zinvol tijdsverdrijf kan worden. Een tijdsverdrijf waaraan je lang voldoening  kunt ervaren waardering  krijgen vanuit je straat, buurt, club of orp kunt vinden.

Na zo op een van de molens in GrensPark KempenBroek actief te zijn geweest, kun je voor jezelf besluiten om de molenaarsopleiding te gaan volgen. Wij kunnen je hierbij als MolenNetwerk KempenBroek actief begeleiden bij het ontvangen van steun voor je opleidig bij je gemeeente of bij de moleneigenaar. Ook werken we zelf aan het ontwikkelen van een specfieke opleiding van enkele weken/manden tot molengids.

En vind je het achteraf toch minder minder leuk of voloenindig bieden,j ammer. Maar we respecteren dat.


We starten dit  project op de Voorste Luysmolen in Bocholt.

Komend voorjaar volgen er dan verdere windmolens en watermolens.

Molenaar Yvo Bové van de Pollismolen heeft samen zijn collega Jan Loubele van de Voorst Luysmolen overlegd hoe we jullie kunnen helpen. Zj biedn alle kandidaten de mogelijkheid op de Voorste Luys wat ervaring op te doen.

Iedere 2de en 4de zondag van de maand is Jan Loubele op de Voorste Luys in Bocholt er wordt dan gedraaid van +/- 10u tot +/- 13u

Op de Voorste Luys is voldoende water en graan. Andere watermolens zijn in winterrust. Komend voorjaar zullen meer molens aan de lijst worden toegevoegd.

Heb je belangstelling, neem dan via email of telefoon met Jan contact op om een afspraak te maken.

Gegevens

Jan Loubele
email: janloubele@skynet.be
tel 089 383102

 

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door