Laat Molens Leven

tekening: EstrellaWeb / Ester Dammers


Molens en molenvrijwilligers vormen een twee-eenheid die onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

Zonder molenaar EN molenvrijwilligerS staat IEDERE molen stil.

voor stilstaande molens geldt het gezegde: Rust Roest (watermolen) of Rust Rot (windmolen). De molen raakt AL snel in verval. 

Foto: MolenNetwerk Kempenbroek vzw / Vincent van den Berg

Molenvrijwilligers, molenaars, molengidsen, molenklussers, vrouwen en mannen, jong of wat ouder, van hier of van elders hier komen wonen, laten dus letterlijk ONZE Molens Leven.

MolenNetwerk KempenBroek vzw gaat HOGE prioriteit leggen bij het vinden van een nieuwe, jongere, generatie, molenaars en molenvrijwilligers. mANNEN ÉN VROUWEN, JONG OF AL WAT OUDER. Zij moeten de komende jaren de fakkel, of om in molenaarstaal te spreken, de Vang, van de molen van de huidige groep molenaars en molenvrijwilligers overnemen. Meiden en jongens, dames en heren. jong en al iets ouder.

watermolenar, vang, lichten, watermolen, Kempenbroek

Om zo te zorgen dat over 5, 10 of 20 jaar het Verhaal over het Molenerfgoed in GrensPark Kempen~Broek, net als nu nog, met enthousiasme, BETROKKENHEID en liefde voor dit erfgoed verteld wordt en onze molens nog steeds regelmatig draaien. DIT Tot vreugde van de bewoners van stad, dorp of buurt WAAR DE MOLEN STAAT. Maar ook van de mensen die in ons GrensPark Kempen-Broek van de natuur en ons erfgoed komen genieten.

Onze molenvrijwilligers zullen zich de komende tijd hier in woord en beed voorstelen en je oproepen: “Doe JIJ mee? Laat ook Jij straks de Molens Leven? word jij het molenhart?”  

 

In welke gemeenten of deelgemeenten?
Maaseik (Opoeteren, Neeroeteren) Bree (Opitter, Tongerlo) Kinrooi (Molenbeersel) Bocholt (Kaulille) Hamont, Pelt (Sint-Huibrecht-Lille)

Laat Molens Leven Klaaskensmolen Neeroeteren

WIL JE JE NU AL AANMELDEN?

VUL HET FORMULIER NU AL IN DOOR OP AANMELDEN (HIERONDER) TE KLIKKEN..De wervingscampagne Molens hebben een Ziel. Word jij het Molen is mogelijk gemaakt door:

 

#LaatMolensLeven #MolenHart

www.LaatMolensLeven.be