Molens worden Groot

Molens worden Groot is een digitale expositie ontwikkeld door René Weerens, Molenzorg Molenmuseum Molenbeersel en Popcorn Producties (c).

Je kunt deze expositie bekijken met behulp van je smartphone of tablet én de Faro Erfgoedapp die via de link op deze pagina of via de Google Play Store of de App Store gratis én reclamevrij is te downloaden.

Volg simpel de instructies op het instructieblad ‘Wat moet je doen’ dat je hieronder ziet en zie hoe de 13 panelen van Molens worden Groot op je smartphone of tablet tot leven komen.

Ze vertellen je in 13 korte hoofdstukken over de ruim 10 eeuwen ontwikkeling van de molens binnen het gebied van GrensPark Kempen~Broek. Veel plezier. 


 

 

Een project voor scholen, jeugdorganisaties

Molens worden Groot is een project dat zich ook heel goed leent om schoolkinderen en jongeren met het molenerfgoed en meer speciaal met de technische ontwikkeling van de molens kennis te laten maken.

Scholen en jongerenorganisaties kunnen een bezoek aan de molen brengen waar oan de expositie Molens worden Groot zal hangen..

Ook bieden wij een compleet project voor scholen (vanaf groep 6) aan inclusief één lesuur op school en een bezoek van de schoolklas aan de molen met toelichting, bekijken van Molens worden Groot (via de leen-tablets die we ter beschikking stellen) en het daarna in werking bekijken van de molen met wrijfsteen, kweern en koppel maalstenen. Voor een dergelijk bezoek dient met 2 uur uit te trekken.

Heeft u met uw school of jongerenorganisatie belangstelling voor Molens worden Groot. vul dan het formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om zaken te regelen en afspraken te maken.