Molenkaart

Molens vertellen een verhaal

Molennetwerk KempenBroek heeft sedert 2016 hard gewerkt aan de realisatie van diverse grote projecten van het Molennetwerk: De samenstelling en uitgifte van de Molenfolder Kempen~Broek was het eerste gerealiseerde project. Daarmee zetten we de molens van KempenBroek letterlijk  voor het eerst grensoverschrijdend en gezamelijk ‘op de kaart’.

Scan.BMP-023

Deze overzichtelijke kaart laat de gebruiker niet alleen zien waar binnen het GrensPark KempenBroek de windmolens en watermolens staan, draaien en malen. De kaart geeft ook erg veel informatie over de verschillende molens, hun functie, de ouderdom en de geschiedenis van deze molens.

Maar vooral vertelt de Molenkaart KempenBroek: Het verhaal van onze grenzeloze molens.

Een verhaal dat de molens vaak enkele honderden jaren achter elkaar (en soms nog wel langer) dag in dag uit hebben opgetekend en verzameld.

Ook geeft de kaart antwoord op veelgestelde molenvragen zoals: “Hoe vangt de molen wind?” of “Hoe komt de molen aan deze naam en waarom staat de molen juist op deze plaats?”

Begin 2024 komt de Molenfolder/Molenfietskaart KempenBroek 2.0 uit. Deze kaart is geheel geactualiseerd, krijgt een extra fietsroute en de fietsroutes kunnen voortaan vanaf de fietskaart dmv een QR-code direct in je smartphone opgehaald worden. 

 Bij de uitgifte van de Molenkaart KempenBroek kreeg het Molennetwerk Kempen~Broek veel actieve en onmisbare steun van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, de projectorganisatie van het GrensPark KempenBroek.