Molenlopen

Houd je van een stevige wandeling door de natuur?

Kun je genieten van kleine, vaak honderden jaren oude, monumenten onderweg tijdens je wandeling? of van Een langgevelboerderij, Schans, buitenplaats, wegkruis, grenssteen, kapel of een statige wind- of watermolen? dan ben je in kempenbroek op de juiste plek. 

Ze bestaan nog; van die vergeten uithoeken waar je als wandelaar door verlaten landschappen kunt dwalen, over weggetjes die in het niets lijken te eindigen. GrensPark KempenBroek is zo’n streek. Een gebied dat zich uitstrekt over 25.000 hectare, over de grenzen van Nederlands en Belgisch Limburg en Noord-Brabant. Een lappendeken van natte en droge natuur waar je grenzeloos kunt wandelen.

Houd je van Mensen, Natuur, Cultuur en Erfgoed? Dan is GrensPark KempenBroek, op de grens van beide Limburgen tussen Maaseik (B) en Weert (NL), een ideale bestemming. Om er een weekeinde, een paar dagen meer of misschien wel een langere vakantie door te brengen. En er te genieten van Mensen, Natuur, Cultuur & Erfgoed. Want dat heeft het GrensPark KempenBroek in overvloed te bieden.

Geniet tijdens je wandeling van bijzonder molenerfgoed

MolenNetwerk KempenBroek vzw zorgt er daarbij voor dat onze dagjesmensen, toeristen en vakantiegangers met het heel bijzondere molenerfgoed dat in deze streek nog zo ruim te vinden is, kennis kunnen maken. En dat samen met de bijzondere en eigenwijze natuur en onze leuke dorpen en steden. Kortom: een ideale vakantiebestemming voor wandelaars.

We zouden dan ook zeggen: Trek de wandelschoenen aan, kom Molenlopen en geniet van de Natuur en het Molenerfgoed van GrensPark Kempen~Broek.

En nog even als extra tip: GrensPark Kempen~Broek is ook de ideale bestemming voor prachtige fietstochten. Kijk voor inspiratie dus ook even bij het Molenfietsen.


Informatie over de wandelroutes vind je hieronder. Klik het beeldmerk en je komt op  een speciale pagina met een ruimere  beschrijving van de routes, routekaart en aanvullende informatie over de tocht. Hier zijn de routes ook in GPX-formaat voor op je smartphone te downloaden.  


 


Molenlopen bij de Volmolen in Neeroeteren