Molen ErfgoedApp

Vingeroefeningen met het invoeren van de digitale content

We werken hard aan de voorbereidingen van de Molen ErfgoedApp. Het verzamelen van de content is in volle gang en ook hebben we al de nodige vingeroefeningen gedaan om de gegevens van de molens probleemloos en correct in te voeren. Daarnaast werken we aan de informatie voor molenbezoekers over deze nieuwe ErfgoedApp voor de molens van Kempen~Broek. In de vorm van een compacte vouwfolder en een bord voor in of bij de molens.

Zodat iedereen die bij een van de molens in GrensPark Kempen~Broek binnenwandelt direct weet of hij of zijn bij deze molen ook van de ErfgoedApp gebuik kan maken. We noemen de molens die al in de ErfgoedApp met digitale informatie zijn opgenomen de Molens met een PLUS. 

De App zal op mobiele telefoon en tablet digitaal veel extra informatie bieden over de molen die op dat moment bezocht wordt. Informatie die normaal tijdens een bezoek niet makkelijk bij de hand is zoals oude filmfragmenten, oude foto’s, krantenartikelen uit lang vervlogen tijden.

Daarnaast biedt Augmented Reality ons de unieke mogelijkheid om bijvoorbeeld de molen toch te laten draaien en malen. Óók op de dagen dat het windstil is of er geen of onvoldoende wateraanvoer is.

Molens met de ERFGOEDAPP zijn dus echt Molens met een PLUS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *