Route’s

Vastleggen in volledig scherm 27-11-2021

Het veelzijdige en verrassend gevarieerde landschap en de natuur van GrensPark Kempen~Broek gaan hand in hand samen met het erfgoed dat dit landschap kruidt.

Daarbij nemen de windmolens en watermolens een heel prominente plaats in. De molens stonden vaak aan de basis van veel maatschappelijke en landschappelijke ontwikkelingen binnen GrensPark Kempen~Broek.

Meer hierover komt u te weten via de speciale routes in de Erfgoedapp zoals de Watermolenroute en de Kempenmolenroutes.

Wij doen op de fietspagina en wandelpagina een aantal suggesties voor mooie, kortere of langere fietsroutes en wandelroutes. De fietsroutes zijn deels ook als autoroute of als tourtocht met de motor te rijden. .

Wanneer u deze route’s rijdt, leert u de bijzondere en gevarieerde natuur van Grenspark Kempen~Broek en de windmolens en watermolens en het verdere erfgoed van Kempen~Broek het beste kennen.

Bij enkele routes zoals de Grensmolenroute en de Watermolenroute kunt u gebruikmaken van de informatie over de molens op deze routes die te vinden is in de Erfgoedapp van Faro.

Wil je meer weten over de Erfgoedapp kijk dan hier:

Erfgoedapp pagina

Ons advies: stap onderweg ook eens af bij een van de vele molens en geniet vooral van de natuur en het erfgoed tijdens een gevarieerd dagje uit in GrensPark Kempen~Broek.

Een Tip: Kijk altijd eerst bij de molenagenda om te zien welke molens geopend en te bezoeken zijn.

vastleggen-in-volledig-scherm-9-12-2016-075704-bmp

Watermolens met een gezellige horeca-uitspanning zoals de Voorste Luysmolen en Uffelse watermolen zijn in het toeristische seizoen meestal iedere dag geopend. Bij de Sint Annamolen, de molen van Keent ligt de Hof van Keent