Route’s

Vastleggen in volledig scherm 27-11-2021

Het veelzijdige en verrassend gevarieerde landschap en de natuur van GrensPark KempenBroek gaan hand in hand samen met het erfgoed dat dit landschap op een bijzondere manier kruidt.

Daarbij nemen de windmolens en watermolens historisch een heel prominente plaats in. De molens stonden aan de basis van veel maatschappelijke en landschappelijke ontwikkelingen. En molens zijn een historisch baken in het landschap zoals ook oude landkaarten bewijzen. 

Meer hierover komt u te weten via onze molenroutes. Die vind je op deze website en in de ErfgoedApp van de Vlaamse Erfgoedorganisatie Faro zoals de Grensmolenroute, Watermolenroute, Heggemulderroute, Kempenmolenroute en Windmolenroute.

Wanneer je deze routes feitst, of delen van de route wandelt, leer je de bijzondere en gevarieerde natuur van Grenspark KempenBroek en de windmolens en watermolens en het verdere erfgoed van KempenBroek het beste kennen. Neem er rustig je tijd voor.

Rode punten: fietsroutes. Groene punten: wanderoutes


Wij doen een aantal suggesties (met tevens te downloaden GPX-bestand) voor mooie, kortere of langere fietsroutes en wandelingen. De fietsroutes zijn deels ook als autoroute of als tourtocht met scooter of motor te rijden. Bovendien kunnen stukken van de fietsroutes ook altijd gewandeld worden.

Bij enkele routes zoals de Grensmolenroute, Watermolenroute, Heggemulderroute en Kempenmolenroute vind je veel extra informatie over de molens in de Erfgoedapp. Op deze routes kun je je smartphone dus gebruiken als Sleutel op de poort van de molen. Óók wanneer de molen gesloten is, kom je zo alles over deze molen aan de weet.

Het aantal fietstochten en wandelingen dat in de Erfgoedapp te vinden is, zal geleidelijk toenemen.


Wil je meer weten over de Erfgoedapp kijk dan hier:

Erfgoedapp pagina


 

Ons advies: stap onderweg ook eens af bij een van de vele molens en geniet vooral van de natuur en het erfgoed tijdens een gevarieerd dagje uit in GrensPark Kempen~Broek.

Een Tip: Kijk altijd eerst bij de molenagenda om te zien welke molens geopend en te bezoeken zijn.

vastleggen-in-volledig-scherm-9-12-2016-075704-bmp

Watermolens met een gezellige horeca-uitspanning zoals de Voorste Luysmolen  Uffelse watermolen Reppelmolen of de Pollismolen zijn in het toeristische seizoen meestal iedere dag geopend.

Bij de Sint Annamolen, de molen van Keent in Weert ligt de Hof van Keent