Agenda

Covid-19

Als gevolg van covid-19 kennen de meeste molens binnen GrensPark Kempen~Broek momenteel geen vaste, reguliere, openstelling. Veel molens, vooral in Nederland, draaien wel maar stellen strikte eisen aan het bezoek van de molen. Het aantal personen dat gelijktijdig in de molen aanwezig mag zijn, is door de 1,5 meter regel beperkt.

In het Belgisch deel van GrensPark Kempen~Broek is het bezoeken van een molen, zo mogelijk nog complexer. De meeste molens zijn momenteel voor bezoekers gesloten.

Wilt u een molen bezoeken dan doet u er goed aan vooraf te informeren bij de molenaar of dit onder de covid-19 regels momenteel mogelijk is. De molens die in de molenagenda vermeld staan, zijn in ieder geval wél geopend en te bezoeken.

MolenNetwerk KempenBroek vzw heeft met de Grensmolenroute en de Watermolenroute inmiddels zo’n 20 water- en windmolen wel digitaal toegankelijk gemaakt via de Erfgoedapp.


Gebruik de Erfgoedapp van Faro


In de KempenBroek MolenAgenda vindt u dagelijks actueel welke molens in GrensPark Kempen~Broek binnen de geldende covid-19 beperkingen, open zijn. Verder óók de vaste wekelijkse of maandelijkse openstellingen van de molens en de speciale molenactiviteiten (molendagen, molenfeesten e.d) op de windmolens en watermolens binnen het MolenNetwerk KempenBroek VZW en op de direct aan het GrensPark grenzende gebieden.

Activiteiten in en bij de molens kunnen aangemeld worden voor vermelding in deze agenda. Dat kan via e-mail naar: molennetwerkkempenbroek@ziggo.nl 

U kunt de actuele openstellingen van de windmolens en watermolen binnen het Molennetwerk Kempen~Broek ook volgen via Twitter @openmolensweert en via Facebook: https://www.facebook.com/MolensKempenBroek/ en via de speciale MolenAgenda website: www.molenagenda.com


 



Vastleggen in volledig scherm 13-9-2017 125932.bmp

Vastleggen in volledig scherm 13-9-2017 130401.bmp

VANWEGE COVID-19 VERSCHIJNT ER MOMENTEEL GÉÉN MOLENAGENDA

Heeft u een hotel, pension, B&B, boerderijcamping of biedt u op andere wijze onderkomst aan mensen die in onze regio hun vakantie en enkele ontspannende dagen doorbrengen en wilt u deze mensen leuke tips geven voor een dagje uit?Dan wilt u waarschijnlijk onze actuele MolenAgenda regelmatig in uw digitale brievenbus ontvangen?Molennetwerk Kempen~Broek verstuurt in de vakanties iedere 2 tot 3 weken een overzicht van alle aankomende openstellingen van de molens in GrensPark Kempen~Boek.

Deze MolenAgenda wordt digitaal verstuurd naar meer dan 200 adressen van particulieren en bedrijven die in molens geïnteresseerd zijn of die in de toeristische en recreatieve sector actief zijn zoals hotels, B&B’s, campings, kampeer-boerderijen enz.

Wilt u deze agenda ook regelmatig ontvangen? Stuur ons een email met uw naam, adres en emailadres naar:

kempenbroekmolens@gmail.com

Of gebruik met reactieformulier onder op deze pagina.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *