Molenkaart

Molens vertellen een verhaal

Molennetwerk Kempen~Broek heeft sedert 2016 hard gewerkt aan de realisatie van het eerste grote project van het Molennetwerk: de samenstelling en uitgifte van de Molenkaart Kempen~Broek. Daarmee zetten we de molens van Kempen~Broek letterlijk ‘op de kaart’.

Scan.BMP-023

Deze overzichtelijke kaart laat de gebruiker niet alleen zien waar binnen het GrensPark Kempen~Broek de windmolens en watermolens staan, draaien en malen. De kaart geeft ook erg veel informatie over de verschillende molens, hun functie, de ouderdom en de geschiedenis van deze molens.

Maar vooral vertelt de Molenkaart Kempen~Broek: Het verhaal van onze grenzeloze molens.

Een verhaal dat de molens vaak enkele honderden jaren achter elkaar (en soms nog wel langer) dag in dag uit hebben opgetekend en verzameld.

Ook geeft de kaart antwoord op veelgestelde molenvragen zoals: “Hoe vangt de molen wind?” of “Hoe komt de molen aan deze naam en waarom staat de molen juist op deze plaats?”

Bovendien zijn vier uitgestippelde fietstochten door het gebied van GrensPark Kempen~Broek op de kaart beschreven.

De 4 fietsroutes laten u ieder een deel van GrensPark Kempen~Broek en van de wind- en watermolens in het prachtige landschap van Kempen~Broek ontdekken.   Zo kunt u de Grenslandroute (35 km), de Kempenmolenroute (50 km), de Watermolenroute (45 km) en de Windmolenroute (36) rijden aan de hand van een knooppuntenopsomming met leuke bijkomende informatie.

Screenshots22

Vier thematische molenroutes die u Grenzeloze natuur en erfgoed laten ontdekken

Bij de uitgifte van de Molenkaart Kempen~Broek kreeg het Molennetwerk Kempen~Broek veel actieve en onmisbare steun van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, de projectorganisatie van het GrensPark Kempen~Broek.

De kaart is beschikbaar bij de poortgebouwen van GrensPark Kempen~Broek en bij een aantal windmolens en watermolens die in het gebied van het GrensPark. Ook liggen de kaarten bij de kantoren van de Toeristische Diensten in de Belgische Kempen~Broek gemeenten en de winkels en servicepunten van de VVV Midden-Limburg.

Je kunt de kaart ook hier bestellen waarna we die toesturen. De kaart kost € 1,– . Bij toezending komen daar de portokosten bij.

Vastleggen in volledig scherm 11-7-2017 190654.bmp


Wilt u de Molenkaart Kempen~Broek bestellen en naar u opgestuurd krijgen, dan bedraagt de prijs (inclusief verzendkosten) € 5,– .             

Bij bestelling van meerdere kaarten, betaalt u   € 1,– per kaart plus de (internationale) portokosten.

Prijs voor verzending molenkaart inclusief portokosten

Nederland/België                     Buitenland

1 ex   5,–                      6,–

2 ex   6,–                      7,–

3 ex   7,–                     10,–

4 ex   8,–                     10,–

5 ex  10,–                     12,–

 

U kunt uw bestelling doorgeven via: molennetwerkkempenbroek@ziggo.nl 

Geef ons uw naam, adres en het aantal kaarten dat u wenst.

Na ontvangst van u bestelling zenden wij u een nota voor de kaarten en de portokosten.

Bestellingen worden verzonden na ontvangst van betaling.


[ninja_form id=2]

Vastleggen in volledig scherm 6-6-2017 200618.bmp