Grenzeloze Molendag 2020

MolenNetwerk Kempenbroek organiseert op zondag 13 september 2020 voor de 3e keer binnen GrensPark Kempen~Broek de Grenzeloze molendag.
Windmolens en watermolens uit het gebied van GrensPark Kempen~Broek, maar óók molens in gemeenten direct grenzend aan GrensPark Kempen~Broek kunnen aan deze Grenzeloze Molendag deelnemens.

 

 

Zondag 13 september wordt in Vlaanderen en Nederland gelijktijdig Open Monumentendag georganiseerd.

Europees is het thema Heritage & Education: Erfgoed en Onderwijs

In Nederland is dit vertaald in: LeermoNUment 

Het thema voor België (Vlaanderen) is: ‘t Zal je Leren

 

MolenNetwerk Kempen~Broek stippelt voor de Grenzeloze Molendag (thematische) fietsroutes  en autoroute(s) uit langs de aan de Grenzeloze Molendag deelnemende windmolens en watermolens.

 

Alle aan de Grenzeloze Molendag deelnemend windmolens en watermolens zijn deze zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.  De molens kunnen bezichtigd worden en er worden rondleidingen gegeven. Bovendien zullen er bij verschillende molens omlijstende activiteiten plaatsvinden.

MolenNetwerk KempenBroek VZW stippelt voor deze 3e Grenzeloze Molendag weer aantrekkelijke fietsroutes en een autoroute langs de deelnemende molens uit.  Bovendien staan verschillend windmolens en watermolens op de Grensmolenroute en de Watermolenroute die in de ERFGOEDAPP van FARO te vinden is. Op uw smartphone of tablet kunt u dus op de locaties veel extra informatie over deze molens vinden.

De fietsroutes en autoroute(s) langs de aan de Grenzeloze Molendag deelnemende molens kunt u hier vanaf half augustus aantreffen.

De deelnemers: (stand 24 maart 2020): 8 molens