Grenzeloze Molendag 2020

 

MolenNetwerk Kempenbroek organiseert op zondag 13 september 2020 een virtuële editie van de Grenzeloze molendag. De maatregelen rond covid-19 beperken veel windmolens  en watermolens in hun mogelijkheid bezoekers in de molen toe te laten. MNKB zal daarom op de zondag van Open Monumentendag een aantal windmolens en watermolens met behulp van de Erfgoedapp virtueel toegankelijk maken. 

 Windmolens en watermolens uit het gebied van GrensPark Kempen~Broek, maar óók molens in gemeenten direct grenzend aan GrensPark Kempen~Broek kunnen aan deze Grenzeloze Molendag deelnemen. Molenaars of molenvrijwillgers kunnen hun molen tot eind augustus bij MNKB aanmelden.

MolenNetwerk KempenBroek stelt ook een Grenzeloze Molendag route samen in de Erfgoedapp van Faro. In deze route worden alle molens die zich voor deelname hebben aangemeld, opgenomen. Ook via de Watermolenroute en de Grensmolenroute in de Erfgoedapp krijg je informatie over de molens. Wie bij een van de molens komt, ontvangt op de smartphone de beschikbare informatie over deze molen.


Zondag 13 september wordt in Vlaanderen en Nederland gelijktijdig Open Monumentendag georganiseerd.

Europees is het thema Heritage & Education: Erfgoed en Onderwijs

In Nederland is dit vertaald in: LeermoNUment 

Het thema voor België (Vlaanderen) is: ‘t Zal je Leren

 

MolenNetwerk Kempen~Broek stippelt voor de Grenzeloze Molendag (thematische) fietsroutes  en autoroute(s) uit langs de aan de Grenzeloze Molendag deelnemende windmolens en watermolens.

 

.

 De deelnemers: (stand 05 augustus 2020): 16 molens