Grenzeloze Molendag

 

Grenzeloze Molendag

GrensPark Kempen~Broek

GrensPark Kempen~Broek verbindt op een verrassende en eigenzinnige wijze gevarieerde natuur met erfgoed. Oude langgevelboerderijen, kapelletjes, wegkruisen, landweren en de windmolens en watermolens vormen vele kleine en verrassende pareltjes in het groene landschap van Kempen~Broek. Plekjes en erfgoed dat erom vraagt om nader kennis mee te maken. De windmolens en watermolens, bijna vijftig in aantal, nemen daarbij een bijzondere plaats in op dit veelkleurige pallet van het Kempen~Broek erfgoed.

De robuuste windmolens in het Weerterland en de markante vaak eeuwenoude watermolens, die als aan linten aaneen geregen tussen Maas en Kempen langs de Aabeek, Itterbeek of de Bosbeek liggen, kennen een geschiedenis van honderden jaren. Een geschiedenis die bol staat van verhalen.  “Molens Vertellen Verhalen” is dan ook het thema voor de Grenzeloze Molendag die MolenNetwerk KempenBroek VZW jaarlijks in het 2e weekeinde van september, het weekeinde van Open Monumentendag, organiseert samen met de moleneigenaren, molenaars en molenvrijwilligers van de wind- en watermolens in Kempen~Broek.

KempenBroek MolenNetwerk Pollismolen .bmp

Vastleggen in volledig scherm 22-3-2018 144053.bmp

De vrijwillige molenaars van de deelnemende molens zullen u graag wat over ‘hun’ molen en de geschiedenis en verhalen van hun molen vertellen. Dat gebeurt met groot enthousiasme. Wandel dus tijdens de Grenzeloze Molendag bij de deelnemende molens binnen en maak kennis met de molens, de molenaars en de talloze andere molenvrijwilligers die zich voor het behoud van dit bijzondere erfgoed binnen GrensPark Kempen~Broek inzetten. En vooral: luister naar en geniet van de Verhalen van de Molens.

 

In 2020 wordt de 3e Grenzeloze Molendag in GrensPark Kempen~Broek georganiseerd door MolenNetwerk KempenBroek vzw.

Meer over de organisatie, de agenda, de speciale activiteiten en de uitgestippelde fiets/autoroutes langs de deelnemende molens kunt u lezen op de speciale pagina

GRENZELOZE MOLENDAG 2020

fietskaart-molennetwerk-kempen-broek-5976f47c10b62

 Vastleggen in volledig scherm 5-8-2017 103409.bmp