MNWK op Facebook

Molennetwerk KempenBroek VZW

Door nauwe samenwerking willen de moleneigenaren, molenaars en molenvrijwilligers van GrensPark Kempen~Broek het bijzondere en veelzijdige molenerfgoed met de talrijke monumentale windmolens en eeuwenoude watermolens nadrukkelijk op de kaart zetten en onder de aandacht brengen. Binnen het gebied van GrensPark Kempen~Broek, dat de gemeenten Cranendonck (Budel), Nederweert, Weert, Leudal (Ell, Hunsel, Ittervoort, Neeritter) Hamont, Bocholt, Bree, Kinrooi (Molenbeersel) en Maaseik beslaat, zijn bijna 50 wind- en watermolens te vinden. Veel molens draaien (en malen) nog actief en zijn regelmatig te bezichtigen. De molenaars verheugen zich in uw bezoek en belangstelling voor de molens.
Molennetwerk KempenBroek VZW
Molennetwerk KempenBroek VZW is bij Opoeteren, Limburg, Belgium.
Opoeteren, Limburg, Belgium
Een mooie dag waarin u vooral Gezond moet blijven wensen wij u vandaag vanaf de Dorpermolen in Grenspark Kempen~Broek
Molennetwerk KempenBroek VZW
Molennetwerk KempenBroek VZW is bij Sint Jan.
Sint Jan
Vandaag een frisse maar wel zonnige molengroet van bij de Sint Jansmolen in Strmproy, de enige standerdmolen van GrensPark Kempen~Broek. Blijf allen Gezond. Ook deze nieuwe week.
Molennetwerk KempenBroek VZW
Molennetwerk KempenBroek VZW is in Neeroeteren, Limburg, Belgium.
Neeroeteren, Limburg, Belgium
Onze dagelijkse groet van de molens in GrensPark Kempen~Broe komt vandaag vanaf de mooie en bijzondere Neermolen in Neeroeteren.
Let op Elkaar, Blijf binnen en Blijf Gezond
Molennetwerk KempenBroek VZW
Molennetwerk KempenBroek VZW
Ons bestuurslid van MolenNetwerk KempenBroek vzw en de motor achter onze fietsroutes in de Erfgoedapp, René Weerens, is vandaag jarig. We hadden graag vandaag met het geklonken en een pint op zijn gezondheid gedronken maar dat doen we in deze tijd van Corona op gepaste afstand. Digitaal. René, Nog héél véél Gezonde Jaren toegewenst.
Molennetwerk KempenBroek VZW
Molennetwerk KempenBroek VZW is bij Keijersmolen.
Keijersmolen
Deze zaterdag, als groet uit Kempen~Broek aan alle molenvrienden en andere volgers, een kijkje binnen in de Keijersmolen. Blijf Gezond allen.
Molennetwerk KempenBroek VZW
Molennetwerk KempenBroek VZW
Eeuwenlang communiceerden de molenaars met hun klanten door de wieken van de molen in een bepaalde stand te zetten. In moeilijke coronatijden drukken ze er...