Ontdek Kempen~Broek in je eigen achtertuin

 

Ontdek Kempen~Broek in je achtertuin door andere ogen 

Door corona hebben we onze eigen omgeving opnieuw leren verkennen en waarderen. Wandelend en fietsend hebben we het afgelopen jaar weer ontdekt en ervaren hoe mooi de natuur in het GrensPark Kempen~Broek, in onze eigen achtertuin, is.

MolenNetwerk KempenBroek vzw biedt je nog een extra dementie aan tijdens jouw fietstochten. Je krijgt handreikingen om onze eigen omgeving en ons erfgoed met andere ogen te leren zien en waarderen. Op fietsroutes en via de ErfgoedApp van Faro krijg je boeiende en onderhoudende beelden en verhalen. Je leert kijken naar een omgeving waarin je eerder zo vaak en onwetend fietste.

Hoe vaak ben je de afgelopen coronamaanden niet langs een windmolen of watermolen, een oude langgevelboerderij, een kapelletje of wegkruis gereden of gewandeld zonder dat dit erfgoed je nog opvalt? De routes van het Molennetwerk in de Erfgoedapp van Faro, makkelijk op je smartphone te downloaden, helpen je dan om je eigen vertrouwde omgeving te herontdekken. Want met de ErfgoedApp vertelt het Molennetwerk je “Het Verhaal” over die molen of over dat andere erfgoed. Het verhaal waardoor je die kleine juweeltjes in ons verrassend veelzijdige landschap beter en duidelijker gaat herkennen en erkennen.

MolenNetwerk KempenBroek heeft inmiddels de Grensmolenroute, de Watermolenroute en de Kempenmolenroute online in de ErfgoedApp staan. Daarin vertellen ze het Verhaal van de molens in Maaseik, Opoeteren, Neeroeteren, Opitter, Tongerlo, Kessenich, Molenbeersel, Bree, Reppel, Bocholt, Lozen, Kaulille, Stramproy, Haler, Neeritter en Ittervoort.  En er wordt inmiddels hard gewerkt aan de 4e route: de Heggemulderroute door Sint Huibrechts-Lille, Achel (Grevenbroek), Hamont en Budel en aan enkele molenwandelingen.  Download gratis de ErfgoedApp op je gsm en kies één van de Molenroutes.