Actieve rol voor molens tijdens Open Monumentendag

Het is definitief: de officiële Vlaams-Nederlandse opening van Open Monumentendag vindt op 9 september plaats in Weert en Bocholt. Ook MolenNetwerk Kempen~Broek zal bij deze feestelijke opening een actieve rol vervullen. Zeker is al dat er op donderdag 9 september een speciale molen-excursie voor de gasten en genodigden van deze feestelijke opening is. 

 Het is voor het eerst dat beide overkoepelende organisaties: Nederland Monumentenland en Herita gezamenlijk een grensoverschrijdende opening van Open Monumentendag organiseren. Open Monumentendag behoort in Nederland landelijk tot een van de grootste publieksactiviteiten rond erfgoed en monumenten. Open Monumentendag wordt in Nederland in 2021 voor de 35e keer georganiseerd.

MolenNetwerk KempenBroek vzw zal in de organisatie van deze gemeenschappelijke opening in Weert en Bocholt een actieve rol spelen. Het grensoverschrijdende karakter van de Grenzeloze Molendag in GrensPrk Kempen~Broek op zondag 12 september onderstreept de de samenwerking nog eens extra.