Nationale Molendag volledig ‘online’

 De Hollandsche Molen heeft besloten de komende Nationale Molendag op 8 en 9 mei volledig ‘online’ te laten plaatsvinden. Dit vanwege de huidige corona-situatie, waarin molenbezoek niet of nauwelijks mogelijk zal zijn. Ook de resultaten van de vragenlijst die eind januari naar 1.038 contactpersonen is gestuurd over hoe het molenveld dit jaar Nationale Molendag voorstelt speelden een belangrijke rol bij dit besluit. Het merendeel van de ruim 500 mensen die de enquête hebben ingevuld gaven aan een fysieke versie niet te zien zitten. 

Daarnaast werd duidelijk dat de veiligheidsregio’s Groningen en Drenthe evenementen tot 1 juni 2021 niet toestaan. Zonder de molens in deze provincies is het geen Nationale Molendag. Deze eerste digitale Nationale Molendag betekent dat er op en rond het tweede weekend van mei online voor jong en oud van alles te beleven zal zijn.

Laat uw molen draaien!

Een Nationale Molendag zonder draaiende molens is niet voor te stellen. Daarom roepen wij u op uw molen te laten draaien. Bij voorkeur feestelijk versierd. Zodat wandelend en fietsend publiek toch kan zien dat het voor alle molens van Nederland een feestelijk weekend is.

 

Zet uw molen op de foto of film!

Tijdens Nationale Molendag op 8 en 9 mei willen wij een vloedgolf van foto’s en video’s van molens veroorzaken op Facebook, Twitter en LinkedIN. Daarom roepen wij u op om op deze dagen foto’s en korte video’s te maken van uw (draaiende) molen. En deze onder vermelding van @m0lens (let op: het is een nul),  #molens en #molendag te plaatsen op de sociale media. Wij pakken ze landelijk op om ze verder te verspreiden.In het bijzonder doen we hierbij een oproep aan de watermolens. Ook zij mogen gezien worden! Via de foto’s en video’s zetten we met zijn allen de (water)molens in de schijnwerper. Doet u ook mee?!