Startschot voor de Watermolenroute

In het mooie historische stadhuis van Maaseik heeft MolenNetwerk KempenBroek vzw donderdag 10 oktober het startsein voor de Watermolenroute in de Kempen~broekmolens Erfgoedapp laten klinken.

Wij werden door de Stad Maaseik gastvrij in de historische raadszaal aan de Markt ontvangen voor een informatieve avond samen met molenaars, moleneigenaren, molenvrijwilligers en vertegenwoordigers van erfgoed-organisaties uit de buurt van Maaseik voor de presentatie van onze plannen voor de Watermolenroute.

De Watermolenroute is een nieuwe recreatieve fietsroute rond Maaseik, Opittter, Opoeteren en Neeroeteren door de bijzondere natuur van GrensPark Kempen~Broek en langs 13 historische watermolens. Maar allereerst werd de Grensmolenroute in de Erfgoedapp van Faro aan de bezoekers van de avond voorgesteld.

MolenNetwerk KempenBroek wil de Watermolenroute in het voorjaar van 2020 online brengen en zo actief inhaken op de promotion van het fietstoerisme in Limburg. Van de moleneigenaren, molenaars, vrijwilligers en erfgoed-vertegenwoordigers werd gevraagd het project actief te ondersteunen door foto’s, films, oude verhalen en anekdotes over de molens en andere (historische) moleninformatie over de watermolens aan de Bosbeek en Itterbeek te verzamelen en voor het MolenNetwerk beschikbaar te stellen.

In de eerste week na de bijeenkomst ontvingen wij al bijna 250 bestanden over diverse molens.