Tweede fietsroute in molen erfgoedapp in de maak

Na het succes van de Kempen~Broek Grensmolenroute in de ‘molen’ ERFGOEDAPP heeft MolenNetwerk KempenBroek vzw besloten versneld de tweede GrensPark Kempen~Broek molenroute aan de ERFGOEDAPP van Faro toe te voegen.

Inhakend op het fietstoerisme in Belgisch Limburg wordt de 2e fietsroute de Kempen~Broek Watermolenroute, een 45 m lange fietsroute in de omgeving van Maaseik, Tongerlo, Opitter, Opoeteren en Neeroeteren langs maar liefst 13 watermolens. Het is de planning dat de Kempen~Broek Watermolenroute in het voorjaar van 2020 online komt op de ERFGOEDAPP van Faro. In de herfst van 2020 moet dan de 3e route, de 50 km lange Kempenmolenroute online komen.

De Kempen~Broek Grensmolenroute is in de eerste twee maanden dat deze route in de ERFGOEDAPP is opgenomen, ruim duizend keer opgeroepen en de informatie bij de verschillende molens geraadpleegd. “Een belangstelling dus voor deze route in de ERFGOEDAPP waarmee we vooraf, zelfs in onze meest optimistische dromen, niet hadden durven rekenen”, zegt voorzitter Van den Berg van MolenNetwerk Kempen~Broek.